12 maanden Cleygaerd

4 januari 2022. Onze middelste is vandaag 20 geworden. Dat viert hij met vrienden in Parijs.

In onze tuin vandaag een ander feestelijk feit; ons eerste Worteltuinbezoek, dat voelt ook heel feestelijk dat ik hier vrolijke kinderen zie die een ontmoeting met hun ouder hebben.

Nog even terugblikken op 2021, even scrollen door de maanden, best veel gebeurd!

De winter eindigde in februari met een prachtig sneeuwdek. In de tuin zagen we de hertensporen en gaven ze ons het geheim van hun route prijs.

In april werd onze overkapping een heuse tuinkamer, dichtgemaakt met prachtige glazen deuren zodat je op zomerdag ook alles lekker open kunt zetten.

Eind april zijn de koorrepetities van de Voice Company hier bij de vijver gestart. Corona-proof in de open lucht met dikke jassen en dekentjes. De vogeltjes en de kikkers deden lekker mee.

Mei; berenklauw was overgesprongen van het Bergbos onze tuin in. Ron ging het met de zeis te lijf.

27 mei was het zover, de officiële opening van de Worteltuin.

In de zomermaanden mooie open tuindagen gehad, veel mooie mensen ontmoet en er is zelfs een krachtenpunt in onze tuin geactiveerd.

Ron heeft heeft heel wat afgegraven voor de riolering naar ons sanitair gebouwtje toe en hij heeft zich (zelfs met klikmelding) helemaal suf gezocht naar de aansluiting voor bij de weg. Maar… wie zoekt zal vinden.

In augustus hebben wij van Stichting Kinderpostzegels subsidie mogen ontvangen (Worteltuin) voor de financiering van het sanitair gebouwtje, fantastisch, toen konden we daar een speerpunt van maken.

Begin september heeft een gedeelte van het Voice Companykoor (o.l.v. Robert Bakker, helaas overleden in december) een vrolijk concert gegeven op ons natuurpodium bij de vijver. Een fantastische dag.

Ook in oktober hadden we nog een muzikaal moment met jazzy klanken van “Just the two of us.

In november heb ik zelf nog een workshop ecoprinten gevolgd om misschien ook iets mee te doen in de tuin, wie weet.

In de tuinkamer is een keukentje gerealiseerd .

Best veel allemaal, we gaan kijken wat het nieuwe jaar ons weer allemaal brengt, ik kan er nu al naar uitkijken dat alles in de tuin weer gaat ontluiken in de lente..