Aanbod voor scholen/BSO

Een bezoek aan de ontdektuin bestaat uit een programma   dat seizoen gerelateerd is. Middels een levend natuurganzenbord, een speurtocht of workshops ontdekken kinderen spelenderwijs van alles over de natuur. De totale tijdsduur is 2 uur .

Voor schooljaar 21/22 zijn de excursies op de woensdag of de donderdag te boeken.

Ik ontvang jullie in de tuin en ik geef een algemene uitleg. Alle materialen staan voor jullie klaar en daarna kunnen de groepjes beginnen. Het is handig dat er van tevoren al groepjes gemaakt zijn en dat ieder groepje een begeleider heeft. Ik begeleid waar nodig, bewaak de tijd en zorg ervoor dat de groepjes rouleren. We sluiten weer gezamenlijk af.

Aanbod: maart t/m half oktober

  • Peuters/onderbouw: kabouterspeurtocht met natuurontdekkingen. Ik heet jullie welkom met mijn kabouter Turilan en daarna gaan jullie de natuurkabouters zoeken in de tuin.
  • Onder-middenbouw: het merelpad; het merelpad leidt je door een gedeelte van de ontdektuin en je komt ondertussen veel te weten over de merel.
  • onder- en middenbouw: thema spinnen. activiteiten aangepast op de leeftijdsgroepen.
  • Midden-bovenbouw: levend natuurganzenbord.
  • Midden-bovenbouw: een natuurspeurtocht die bij regen ook op overdekte locaties in de ontdektuin plaats kan vinden.
  • Bovenbouw: een waterspeurtocht; op 3 plekken met water onderzoeken de kinderen waterdiertjes en doen ze verschillende proefjes.

Vanaf de herfstvakantie tot maart vervalt de waterexcursie en is er voor de midden-en bovenbouw winterse boomsilhouetten leren herkennen en tekenen met houtskool. Er brandt een warm vuurtje en we sluiten af met marshmallows roosteren. In overleg kunnen thema’s die op scholen behandeld worden ingepast worden in de activiteit.

Neem vrijblijvend contact met mij op over de mogelijkheden.

Tarieven