Welkom bij de Cleygaerd ontdektuin! Wij zijn Ron en Monique van der Kleij en in juni 2019 hebben wij onze droom waargemaakt en zijn we neergestreken aan de Bronsweg . De afgelopen jaren hebben we uitgeprobeerd , ontwikkeld en open gestaan voor wat er op ons (tuin)pad kwam.

De ontdektuin omvat een kleine natuurcamping, een theetuin die inmiddels iedere week open is, een Brocanteboshut waar je de leukste brocante/vintage spulletjes kan kopen en een ontmoetingsplek voor kinderen met hun (groot)ouders voor Stichting Wortel, de Worteltuin.

Onze tuin ligt aan de Bronsweg, naast het Bergbos in het biologische landbouwgebied van Lelystad en beslaat ongeveer 1 hectare. De tuin is in 1989 aangelegd als publiekstuin door tuinarchitect Cees Vermeulen van Sophora natuurtuinen. In 2007 is de tuin verdergegaan onder andere eigenaren als de Poldertuin. Met respect voor de tuin die met zoveel liefde is aangelegd en onderhouden, hebben wij de tuin verder onderhouden en gevormd.

In onze tuin kun je genieten van de rijke flora en fauna en de verschillende sferen die de tuin te bieden heeft. Wandel door de bostuin en geniet van de rustgevende natuur, of zoek een plekje bij de vijver en bewonder de vogels die hier regelmatig neerstrijken. In onze tuin kom je helemaal tot rust. Voor de kleintjes is er achter in de tuin een kabouterpad.

Tijdens je bezoek aan onze tuin kun je lekker wandelen en de natuur op je gemak verkennen. Wil je even pauzeren? Breng dan een bezoekje aan onze tuinkamer met terras. Hier kun je genieten van een heerlijk kopje koffie of thee en een stukje taart terwijl je uitkijkt over de vijver.

Onze theetuin en Brocanteboshut is geopend iedere zondagmiddag van 12.00-16.30.

We hopen je snel te verwelkomen