Er was eens… een idee over een mooie grote tuin. Een tuin waarin voor kinderen van alles te ontdekken zou zijn. Waarin je heerlijk zou kunnen ronddwalen en de rust van de natuur zou ervaren.

Deze tuin hebben wij gevonden aan de Bronsweg, naast het Bergbos in het biologische landbouwgebied van Lelystad. Wij zijn Ron en Monique van der Kleij. Wij zijn hier in juni 2019 neergestreken met onze zoons. Ron (manager research en development) met 2 gouden handen en een passie voor tuinieren. Monique, een basisschoolleerkracht met een passie voor de natuur en vol ideeën om kinderen die verwondering ook te laten ontdekken.

De tuin is ongeveer 1 ha. groot en is In 1989  aangelegd als publiekstuin door tuinarchitect Cees Vermeulen. ( Sophora natuurtuinen). In 2007 is de tuin met andere eigenaren verdergegaan als de Poldertuin, het bleef een publiekstuin en er werden veel kunstevenementen gehouden. Met respect voor de tuin die met zoveel liefde is aangelegd en onderhouden hebben wij de tuin verder onderhouden en gevormd. Het resultaat is een tuin met een parkachtig karakter met vele verrassende plekjes die elk een eigen sfeer hebben.

Wat doen wij in de tuin?