Welkom bij de Cleygaerd ontdektuin! Wij zijn Ron en Monique van der Kleij en in juni 2019 hebben wij onze droom waargemaakt en zijn we neergestreken aan de Bronsweg om onze tuin te creëren. We zijn begonnen met een idee over een mooie grote tuin, een tuin waarin kinderen van alles kunnen ontdekken en waarin je heerlijk zou kunnen ronddwalen en de rust van de natuur zou ervaren. En dat is wat de Cleygaerd ontdektuin nu is geworden.

Onze tuin ligt aan de Bronsweg, naast het Bergbos in het biologische landbouwgebied van Lelystad en beslaat ongeveer 1 hectare. De tuin is in 1989 aangelegd als publiekstuin door tuinarchitect Cees Vermeulen van Sophora natuurtuinen. In 2007 is de tuin verdergegaan onder andere eigenaren als de Poldertuin, waar veel kunstevenementen werden gehouden. Met respect voor de tuin die met zoveel liefde is aangelegd en onderhouden, hebben wij de tuin verder onderhouden en gevormd tot wat het nu is.

Ron, met zijn passie voor tuinieren en 2 gouden handen, en Monique, een basisschoolleerkracht met een passie voor de natuur en vol ideeën om kinderen die verwondering ook te laten ontdekken, hebben samen de Cleygaerd ontdektuin gecreëerd. De tuin heeft een parkachtig karakter met vele verrassende plekjes die elk een eigen sfeer hebben.

In onze tuin kun je genieten van de rijke flora en fauna en de verschillende sferen die de tuin te bieden heeft. Wandel door de bostuin en geniet van de rustgevende natuur, of zoek een plekje bij de vijver en bewonder de vogels die hier regelmatig neerstrijken. In onze tuin kom je helemaal tot rust.

Tijdens je bezoek aan onze publiekstuin kun je lekker wandelen en de natuur op je gemak verkennen. Wil je even pauzeren? Breng dan een bezoekje aan ons terras bij de tuinkamer. Hier kun je genieten van een heerlijk kopje koffie of thee en een stukje taart terwijl je uitkijkt over de vijver.

Onze publiekstuin is geopend iedere eerste zaterdag en zondag van de maand, van april tot en met oktober. Wanneer we open zijn, is de vlag uit. We zijn geopend van 10.00 tot en met 16.00 uur.

Er is altijd een leuke kinderactiviteit en we hebben voor de kleintjes een kabouterpad.

We hopen je snel te verwelkomen